loader image
Brzo, temeljno i pedantno.
Vodoinstalater Vagner - Logo

Pozovite servisera | 00-24h | Besplatan dolazak

Vodoinstalater Vagner - Logo
Servis Vagner Logo
M

ADRESA

Branka Pešića 45,

11080 Zemun,

Srbija

KONTAKT

ZAMENA KANALIZACIONIH CEVI  Plava strelica

POPRAVKA KANALIZACIONIH CEVI  Plava strelica

MAŠINSKO ODGUŠENJE KANALIZACIJE  Plava strelica

SNIMANJE KANALIZACIJE KAMEROM Plava strelica

OTPUŠAVANJE SUDOPERE Plava strelica

OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE Plava strelica

OTPUŠAVANJE ODVODA Plava strelica

OTPUŠAVANJE KADE Plava strelica

OTPUŠAVANJE LAVABOA Plava strelica

OTPUŠAVANJE SLIVNIKAPlava strelica

OTPUŠAVANJE TUŠ KABINEPlava strelica

BLOGPlava strelica

  GARANCIJA I RAČUN

  BESPLATAN DOLAZAK

  NAJMODERNIJE MAŠINE

ADRESA

Branka Pešića 45,

11080 Zemun,

Srbija

BESPLATAN DOLAZAK   •   GARANCIJA   •   NAJMODERNIJE MAŠINE

Zašto WC šolja klokoće?

od strane | сеп 26, 2021 | Uncategorized | 0 Komentara

Puštanje vode u toaletu je već svima vrlo poznat zvuk ali kada wc šolja klokoće ili pucketa, očigledno je da nešto nije u redu. Klokotanje nije tako retko kao što se čini i nikako ga ne treba ignorisati misleći da je sve u redu sa Vašim toaletom.

Ako ste primetili da Vaša WC šolja klokoće nakon puštanja vode, onda je samo pitanje vremena kada će neki drugi čudni simptomi krenuti da utiču na Vaš vodovodni sistem kao na primer  nagomilavanje vode.

Izbegnite trošak skupog otpušavanja WC šolje tako što ćete se pobrinuti za stanje vašeg toaleta čim čudni zvuci krenu da se čuju.

Ovaj vodič će Vam pomoći da otkrijete uzrok problema i neka laka rešenja koja možete da probate pre nego što pozovete vodoinstalatera.

Šta je uzrok klokotanju WC šolje?

Kada WC šolja klokoće ili pucketa to znači najčesće da postoji nešto što blokira sistem. Da bi voda i otpad tekli kroz kanalizacioni i vodovodni sistem, vazdušni pritisak mora biti na određenom nivou.

Negativan pritisak ili usisavanje prouzrokovano blokadom ili začepljenjem, mogu prouzrokovati da vazduh nestane i da se odvodi začepe i zato nastaju klokotanje i zvuci pucketanja.

Ovo su 4 najčešća mesta gde se može dogoditi blokada sistema:

 

  • Toalet – Začepljenje toaleta se lako uočava jer postoje predmeti koji plutaju u vodi.
  • Odvod toaleta – Kada se pusti voda i “ode” ono što ne treba da bude u toaletu to može da napravi začepljenje odvoda.
  • Glavni kanalizacioni odvod/odvodna cev – Sve cevi u Vašem domu idu u glavnu odvodnu cev tako da začepljenje na tom mestu utiče na apsolutno sve cevi u Vašem domu.
  • Ventilaciona cev – Greške u funkcionisanju vodovodnih uređaja mogu biti od začepljene ventilacione cevi na krovu koja dovodi do negativnog vazdušnog pritiska i stvara zvuk klokotanja.

3 Laka rešenja za klokotanje wc šolje

Ako Vam WC šolja klokoće ima lakih rešenja koje možete sami da probate i mogu biti rešenje Vaših problema.

1. Odčepljivanje odvoda vakum gumom

Pre nego što započnete odčepljivanje, zatvorite ostale odvode, da vazduh ne može tamo da Vam “pobegne”. To će naterati vazduh da prođe kroz toalet i lako ćete izvući bilo šta što je začepilo sistem.

2. Upotreba sajle za otpušavanje odvoda

Ako vakum guma ne uspe, začepljenje pokušajte da rešite sajlom kroz WC šolju. Standardne sajle mogu dostići dužinu između 1.5 i 4.5m. Ali možete i rentirati motorizovanu sajlu koja može da dostigne i do 30m, za teško dostupna začepljenja.

3. Pozovite komšije

Možda zvuči čudno ali kratak poziv komšijama možda može biti od pomoći. Ako jedan ili više od vaših komšija ima toalet koji klokoće, možda je problem u glavnom kanalizacionom sistemu što znači da je to onda odgovornost gradskog vodovoda i kanalizacije.

Kada ste potrošili sve opcije – nisu sve nade izgubljene.

Pozovite profesionalce da završe posao.

Kada da kontaktirate profesionalce za WC koji klokoće?

Ne dozvolite da toalet koji klokoće dovede do većih problema u Vašem domuNaši majstori su profesionalci i imaju ogromno iskustvo u radu sa najnovijim alatima i tehnikama.

Vodoinstalatersku uslugu uvek pružamo na profesionalan način a sopstvenim trudom i zalaganjem stekli smo veliki broj zadovoljnih klijenata.

Cilj našeg vodoinstalatera je da efikasno u što kraćem vremenskom periodu reši sve probleme na vodovodnoj mreži i omogući da ceo sistem funkcioniše kako treba a problem bude otklonjen zauvek.

Dozvolite našem timu da Vam omogući da ponovo steknete poverenje u Vaš vodovodni sistem tako što ćete zakazati intervenciju i popravku već danas! Dostupni smo svakoga dana 24h, tokom cele godine, za sve vrste intervencija.