Vodoinstalater Vagner - Logo

Pozovite servisera | 00-24h | Besplatan dolazak

Vodoinstalater Vagner - Logo
Servis Vagner Logo
M

ADRESA

Branka Pešića 45,

11080 Zemun,

Srbija

KONTAKT

062 8 619 575

servisvagner@gmail.com

ZAMENA KANALIZACIONIH CEVI  Plava strelica

POPRAVKA KANALIZACIONIH CEVI  Plava strelica

MAŠINSKO ODGUŠENJE KANALIZACIJE  Plava strelica

SNIMANJE KANALIZACIJE KAMEROM Plava strelica

OTPUŠAVANJE SUDOPERE Plava strelica

OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE Plava strelica

OTPUŠAVANJE ODVODA Plava strelica

OTPUŠAVANJE KADE Plava strelica

OTPUŠAVANJE LAVABOA Plava strelica

OTPUŠAVANJE SLIVNIKAPlava strelica

OTPUŠAVANJE TUŠ KABINEPlava strelica

BLOGPlava strelica

  GARANCIJA I RAČUN

  BESPLATAN DOLAZAK

  NAJMODERNIJE MAŠINE

ADRESA

Branka Pešića 45,

11080 Zemun,

Srbija

BESPLATAN DOLAZAK   •   GARANCIJA   •   NAJMODERNIJE MAŠINE

100% uspešno Otpušavanje Sudopere Beograd – cena i saveti

od strane | јун 11, 2022 | Sudopere

Otpušavanje sudopere sastavni je deo našeg posla već dugi niz godina. Pre nego krenemo sa objašnjenjem na koje sve načine vršimo otpušenje, želimo da vas upoznamo zašto uopšte dolazi do zagušenja i na šta treba obratiti najveću pažnju kako bi ste ga sprečili.

Ako se pitate šta se to desilo pa je sudopera prestala da normalno funkcioniše, u nastavku će vam biti jasno. Usled hemijskog procesa prilikom rastvaranja, deterdžent za pranje posuđa zbog korišćenja tople vode se pomeša sa masnoćom. Vremenom se smesa masti i ostataka deterdženta hladi i tako postaje jako gusta. Počinje da se lepi za unutrašnjost cevi zbog čega voda ne može da normalno teče. 

Na takve obložene cevi sa spomenutom smesom nakupljaju se ostaci hrane i prljavštine što dodatno smanjuje protok vode i vremenom dovodi do potpunog zagušenja sudopere.

Većina vlasnika kuća i stanova ne razmišlja o redovnom održavanju svojih sudopera dok god se ne desi nešto neuobičajno – voda počne da se odvodi sporo, dođe do širenja neugodnih mirisa i na posletku sudopera ne bude delimično ili potpuno zagušena.

Uzroci i simptomi zapušene sudopere

Otpušavanje sudopere Beograd uzroci

Nemogućnost korišćenja određene sanitarije u vlastitoj kući ili stanu stvara ogroman problem koji zahteva što brže rešenje. 

Izlevanje masti i ulja u sudoperu je najčešći uzrok zapušenih sudopera. Bez obzira što se izleva u odvod u tečnom stanju, dok prolazi kroz cevi, mast se hladi i vrlo brzo postaje gusta smesa koja se lepi za unutrašnjost cevi. Na taj način dolazi do sporog odvoda ili potpunog zapušavanja.

Drugi najčešći razlog su ostaci hrane koji se vrlo lako zaglave u zakrivljenoj cevi ispod sudopere.

Naravno da ako vodimo računa o tome kako postupamo sa sudoperama kao i redovnim održavanjem možemo da sprečimo da do zagušenja uopšte dođe. Važno je da na odvodu držimo mrežicu kako ostaci hrane ne bi odlazili u cevi. Takođe ne treba da prosipamo masnoću i soc od kave u sudoperu. 

Mašinsko otpušavanje sudopere Beograd

Mašinsko otpušavanje sudopere je savremeni način otpušavanja sudopere pomoću profesionalnih mašina. Njihove najvažnije karakteristike su brzina i snaga što posebno dolazi do izražaja prilikom hitnih intervencija. Tada je jako bitno da se problemi reše što brže da bi klijenti mogli da nastave sa normalnim korišćenjem svojih sudopera.

Mašinsko otpušavanje sudopere je naučinkovitija metoda otpušavanja, bez obzira na veličinu blokada i mesto gde se nalaze u cevima. Naši vodoinstalateri mašinsko otpušavanje izvršavaju profesionalnim mašinama sa elektro pogonom koji stvara veliku vibraciju rotirajuće sajle. 

Uz veliku vibraciju, sajla je u mogućnosti da snažno otpuši najteža zagušenja sudopere i da skine sve naslage i nakupljene masnoće i druge čestice sa zidova cevi. 

Otpušavanje sudopere mašinom sa rotirajućom sajlom i glavama koje čiste sve blokade i naslage je standardna metoda u profesionalnom otpušavanju sudopere i učinkovit je u 80% slučajeva zagušenja sudopere.

Prednost ove metode je brzina, učinkovitost i efikasnost.

Mašinsko otpušavanje sudopere u Beogradu radimo dugi niz godina. Pored otpušavanja sudopere, pomoću specijalizovanih mašina otpušujemo i tuš kabine, wc šolje, kade, lavaboe i ostalo. 

Jedini u Beogradu dajemo full HD prikaz kanalizacionih i ostalih cevi kao jasan i čvrst dokaz odlično obavljenog posla i uspešnog otpušavanja cevi.

Pre i posle svakog otpušavanja sudopere snimamo cevi kamerom kako bi se uverili u efikasnost i kako bi vam sa sigurnošću u dobro obavljen posao dali garanciju od 6 meseci.

Odgušenje sudopere pod pritiskom

Odgušenje sudopere pod pritiskom se primenjuje u slučaju da je odvod postavljen da putuje horizontalno više od pola metra. 

Crevo mašine se postavi u odvod i zahvaljujući vodi koja se pušta pod velikim pritiskom, mlaz pritiska pomiče masnoću i nagomilani talog. Na ovaj način sudopera se dovodi u isto stanje kao i kada je tek postavljena.

Otpušavanje sudopere pod pritiskom izvodi se sa pumpom koja izbacuje vodu iz creva. Zbog velikog pritiska od 250 bari u mogućnosti je da razbije 90% zagušenja koje se nalaze u sudoperi i ostalim cevima. Proces se može ponoviti više puta dok god vertikala ne bude 100% prohodna. Pored otpušavanja i uništenja blokada, ova metoda čisti i zidove cevi.

Otpušavanje pod visokim pritiskom razbija mulj, mast ili druge materijale koji usporavaju protok vode u vašim odvodima. Jedna je od najpouzdanijih i najefikasnijih metoda za čišćenje i vraćanje čak i najstarijih i najzapušenijih cevi u stanje skoro kao novo.

Otpušavanje sudopere električnom sajlom Beograd

Otpušavanje sudopere električnom sajlom je jedna od nekoliko metoda koja se koristi za manje blokade i blaža zagušenja. Sastoji se od više spirala koje mogu da odguše cevi veličine 20-75 mm. Električna sajla pomoću jakih vibracija dolazi do blokada u cevi i razbija ih. 

Velika prednost sajle je što baš zbog svoje veličine može lako da priđe uskim cevima.

Otpušavanje sudopere – sifon

Sifon je zakrivljeni deo cevi u obliku slova u ili iskrivljenog slova i kojem je deo potopljen u vodi. Sastoji se od 3 glavna dela: ulazni i izlazni otvor i sifonska cev u kojoj se tokom vremena nakupljaju nečistoće i taloži kamenac.

Sastavni deo našeg posla je u svakom procesu odgušenja sudopere da prvi korak bude čišćenje sifona. Nakon čišćenja ga opet postavljamo i puštamo vodu kako bi bili sigurni da je sa sifonom sve uredu. 

Sifon se preporučuje preventivno čistiti minimalno dva puta godišnje, čak i ako nije zapušen.

Otpušavanje sudopere vakum gumom

Vakum guma je jednostavan alat za otpušavanje odvoda koji se sastoji od drvene ili plastične ručke i nastavka načinjenog od gume.

Radi se o prostom i prilično povoljnom alatu s kojim je moguće poboljšati protok odvoda. 

Otpušavanje sudopere vakum gumom koristimo zaista retko, gotovo nikada. Može da funkcioniše kada dođe do manjeg zagušenja u sifonu ili na početku odvoda. Zapravo korišćenje vakum gume je često prvi korak naših klijenata kada sami pokušaju da reše problem sa zagušenjem. U pojedinim slučajevima može da bude efikasno, dok za teža zagušenja potrebno je pozvati profesionalne vodoinstalatere.

Otpušavanje sudopere woma vozilom

Woma vozilo je metod odgušenja cevi koji se najčešće koristi kada je potrebno izvršiti otpušavanje kuhinjske vertikale u zgradama. U slučaju da se pojave zagušenja u kuhinjskoj vertikali, svi stanari na toj vertikali u zgradi neće moći da koriste sudoperu uobičajno i da puštaju vodu jer bi tako došlo do izlevanja vode u stan ispod.

Otpušavanje sudopere woma vozilom je veoma efikasno i delotvorno. Woma vozilo može da reši najkompleksnija zagušenja kako kuhinjskih vertikala tako i manjih cevi, ulične kanalizacije, slivnika, glavne kanalizacione cevi i slično. 

Pre korišćenja kako woma vozila tako i bilo koje druge metode odgušenja, potrebno je snimiti cevi profesionalnom kamerom da bi se tačno moglo locirati mesto zagušenja i veličina blokade.

Otpušavanje sudopere cena

Cena za otpušavanje sudopere ovisi od realne situacije na terenu i metode otpušavanja koja će morati da se koristi. Najviše utiče na cenu mesto gde se blokada nalazi i veličina blokade. Kada nas pozovete, uvek vam možemo dati okvirnu cenu na osnovu vašeg objašnjenja, ali mora da znate da kada pregled obave naši vodoinstalateri dijagnoza može da bude drugačija. Posebno kada se cevi snime profesionalnim vodoinstalaterskim kamerama.

Takođe treba da znate da zagušenje sudopere može da nastane na više različitih mesta u  cevima (sifon sudopere, cevi ulaska u vertikalu itd.). Najgora varijanta je da zagušenje sudopere bude tačno u vertikali i blokada zaglavi negde u cevi. 

Bićete precizno informisani o tačnoj ceni i trajanju usluga kada naš vodoinstalater precizno na licu mesta utvrdi gde se nalazi blokada i koje je veličine.

Otpušavanje sudopere Beograd iskustva

Da biste mogli osetiti koliko su naši klijenti zadovoljni s našom uslugom, nećemo pisati o tome već ćemo staviti slike njihovih pisanih recenzija.

Preporuka za otpusenje kanalizacionih cevi u Beogradu

Preporuka za majstore u Beogradu - otpusenje kanalizacionih cevi

Otpušenje kanalizacije Beograd preporuka

Preporuka za odgušenje kanalizacije

Majstori po preporuci odgušenje kanalizacije

Vodoinstalaterske usluge – Otpušavanje sudopere

Otpušavanje sudopere Beograd

U usluge koje naš servis pruža spada snimanje kanalizacionih cevi kamerom, otpušenje sudopere, tuš kabine, kade, lavaboa, odvoda, slivnika, odgušenje kanalizacionih cevi, zamena ili popravka kanalizacionih cevi itd. 

Stojimo vam na raspolaganju 24/7 za sve navedene usluge i za hitne intervencije. 

Pružamo različite vrste servisa i usluga koje vam mogu zatrebati. Koristimo najkvalitetniju opremu i rezervne delove kako bi bili sigurni u dugotrajnost naših popravaka.

Kako sprečiti zagušenje sudopere?

 • Ne koristite odvod kao kantu za smeće. Soc od kafe, vlaknasto povrće, ostaci hrane ne bi trebali da idu u sudoperu. Pokušajte da pronađete drugi način da ih se rešite. Npr. soc od kave možete da iskoristite kao odlično gnjojivo za cveće.
 • Ne sipajte mast ili ulje jer će se ohladiti i stvrdnuti, a samim tim i uzrokovati novo zagušenje. Bilo koju supstancu sa visokim sadržajem masti (tu spada i kokosovo ulje, puter, puter od kikirikija i ostala hrana sa visokim sadržajem masti) treba ohladiti, a zatim baciti u smeće.
 • Investirajte u cediljku za sudoperu da bi uhvatila ostatke hrane
 • Redovno ispuštajte vruću vodu u odvod
 • Koristite prirodnu metodu sa sirćetom i sodom bikarbonom jednom mesečno kao preventivnu meru ili isperite kuhinjske odvode solju i toplom vodom. Ova kombinacija sprečava nakupljanje masnoće.

Otpušavanje sudopere prirodnim metodama

Ako želite samostalno odgušiti sudoperu, svakako preporučujemo da pre pokušate sa prirodnim metodama nego sa hemijskim sredstvima. Dok se vlasnici sudopera često oslanjaju na hemijsku sredstva kupljena u prodavnici, profesionalci preporučuju da ih izbegavate jer vremenom mogu korodirati cevi i izazvati više štete nego koristi. 

Iako hemijska sredstva mogu na prvu da pomognu, često se dobija kontra efekat. Jake hemikalije mogu da oštete crevo i cevi kroz koje voda protiče. Potrebno je biti pažljiv s obzirom da postoje mnogi slučajevi gde je se zbog neadekvatnog postupka stvorila puno veća šteta.

Postoje mnoge prirodne metode uz pomoć kojih možete da odgušite sudoperu ako blokada nije velika. 

 • Ključala voda

Kada se kosa, masnoća, ostaci sapuna i ostalih čestica zaglave u odvodu, ključala voda može biti sve što je cevima potrebno. To je najjednostavnija metoda i trebao bi biti vaš prvi korak kada pokušavate samostalno otpušiti sudoperu.

Sipajte ključalu vodu izravno u sudoperu i pustite vodu kako bi videli da li ravnomereno otiče. Ako se i dalje sporo odvodi ili stoji u sudoperi, ponovite postupak.

Važna napomena: Ne pokušavajte ovu metodu ako je odvod pričvršćen na PVC cevi jer bi se ključala voda mogla otopiti i oštetiti plastiku.

Ako ključala voda ne uspe da ukloni blokadu nakon drugog pokušaja, vreme je da pređete na drugu metodu. Nažalost, u pitanju je zagušenje sudopere koje je previše tvrdoglavo za laku metodu sa samo ključalom vodom.

 • Soda bikarbona i sirće

Ovaj pristup je najpoznatija prirodna alternativa korišćenju hemijskih sredstava za otpušenje sudopere. 

 • Uklonite stajaću vodu iz sudopere pomoću šolje ili zdjele
 • Uspite jednu šolju sode bikarbone u sudoperu
 • Ako je potrebno, kašikom pogurajte sodu u odvod
 • Sipajte jednu šolju belog sirćeta u odvodni otvor
 • Postavite čep ili poklopac na odvod kako bi zatvorio otvor
 • Ostavite da odstoji 15 minuta
 • Skinite poklopac i pustite vruću vodu

Kao i kod bilo koje metode odgušenja, ova prirodna alternativa nije 100% efikasna. Međutim, ako vam se čini da odgušenje napreduje, slobodno ponovite postupak.

 • Soda bikarbona i so

Još jedna efikasna kombinacija je soda bikarbona i so. Pomešajte sodu i sol i istresite smesu u odvod.

Sačekajte petnaestak minuta, a zatim sipajte ključalu vodu u odvod. Sve tri komponente stvaraju prilično agresivnu hemijsku reakciju i mogu ukloniti određene blokade u sudoperi.

Otpušavanje sudopere Beograd

Ako ste pokušali samostalno da otpušite sudoperu prirodnim metodama, a niste uspeli nemojte sebi stvarati nervozu zbog nastale situacije. Obratite se Vagner timu – profesionalnim vodoinstalaterima koji će sigurno da otklone uzrok zagušenja i spreče ga dugoročno.

Na naš tim možete da računate 24/7 – u bilo koje doba dana ili noći tokom cele godine i praznika. Ako vam je potrebna hitna intervencija takođe.

Naše usluge možete tražiti ako ste iz bilo kojeg dela Beograda:

 • Otpušavanje sudopere Novi Beograd
 • Otpušavanje sudopere Voždovac
 • Otpušavanje sudopere Savski Venac
 • Otpušavanje sudopere Dorćol
 • Otpušavanje sudopere Stari grad
 • Otpušavanje sudopere Vračar
 • Otpušavanje sudopere Palilula
 • Otpušavanje sudopere Zemun
 • Otpušavanje sudopere Zvezdara

Za otpušavanje sudopere koristimo profesionalnu opremu, sajle, mašine i vozila za najteža zagušenja. Zavisno od intenziteta i vrste zagušenja primenjujemo odgovarajuću metodu odnosno alate za otpušavanje sudopere.

Pozovite nas na broj 064 9 581 581. Besplatno dolazimo na lokaciju!