Vodoinstalater Vagner - Logo

Pozovite servisera | 00-24h | Besplatan dolazak

Vodoinstalater Vagner - Logo
Servis Vagner Logo
M

ADRESA

Branka Pešića 45,

11080 Zemun,

Srbija

KONTAKT

062 8 619 575

servisvagner@gmail.com

ZAMENA KANALIZACIONIH CEVI  Plava strelica

POPRAVKA KANALIZACIONIH CEVI  Plava strelica

MAŠINSKO ODGUŠENJE KANALIZACIJE  Plava strelica

SNIMANJE KANALIZACIJE KAMEROM Plava strelica

OTPUŠAVANJE SUDOPERE Plava strelica

OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE Plava strelica

OTPUŠAVANJE ODVODA Plava strelica

OTPUŠAVANJE KADE Plava strelica

OTPUŠAVANJE LAVABOA Plava strelica

OTPUŠAVANJE SLIVNIKAPlava strelica

OTPUŠAVANJE TUŠ KABINEPlava strelica

BLOGPlava strelica

  GARANCIJA I RAČUN

  BESPLATAN DOLAZAK

  NAJMODERNIJE MAŠINE

ADRESA

Branka Pešića 45,

11080 Zemun,

Srbija

BESPLATAN DOLAZAK   •   GARANCIJA   •   NAJMODERNIJE MAŠINE

Zamena kanalizacionih cevi

Ako imate problema sa kanalizacijom i potrebna vam je zamena kanalizacionih cevi, računajte na sertifikovane vodoinstalaterske stručnjake u Vagner Plumbing timu koji će obaviti zamenu vaše kanalizacione cevi na visoko profesionalnom nivou

crna otkacena 21 godina iskustva
crna otkacena GARANCIJA
crna otkacena račun
7

Uzroci oštećenja kanalizacione mreže

Da biste sprečili oštećenje kanalizacione cevi ili umanjili problem kada se pojavi, važno je da znate kako da uočite glavne uzroke oštećenja vaših kanalizacionih cevi. 

Od začepljenih cevi upadanjem stranog predmeta ili šuta do do datrajalosti materijala, evo nekoliko uzroka oštećenja kanalizacione cevi.

Korenje drveća probija kanalizacionu cev

Korenje drveća

Istina je da je jedan od najčešćih uzroka oštećenja kanalizacionih cevi korenje drveća. Koreni drveta prate izvore vode dok rastu. Pošto kanalizacioni vodovi nose tečni otpad, korenje prirodno privlači izvor — posebno kada već postoji malo curenje u cevima.

Jednom u kontaktu sa kanalizacionom cevi, korenje drveća počinje da se obvotava oko kanalizacione cevi i razbija je. Time začepljuje, smanjuje odvod, pa čak i razbija cev. 

Korozija kanalizacionih cevi cevi

Korozija kanalizacionih cevi cevi

Iako su cevi napravljene od čelika i livenog gvožđa i podcinkovane kako bi se sprečilo rđanje, kanalizacione cevi su izložene velikom riziku od korozije zbog nakupljanja kalcijuma i magnezijuma. Ukoliko se korozica kanalizacionih cevi ne tretira onda zasigurno dolazi do slabljenja i vremenom i do pucanja vaših cevi.

Začepljenje kanalizacionih cevi usled upada stranog predmeta ili šuta

Začepljenje kanalizacionih cevi usled upada stranog predmeta ili šuta

Kanalizacione cevi vašeg doma nisu napravljene tako da mogu da odvode šut i strane predmete kao što su dečijie igračke, dezodoransi, higijenski ulošci i osveživači wc šolje.

Što se tiče kuhinje, prosipanje ulja i masti zasigurno vremenom dovodi do začepljenja jer se iste taložo na unutrašnjoj površini odvodnih cevi. Umesto da ih prospete u sudoperu ili wc šolju bacite ih u smeće ili ih prikupite i prodajte firmama koje otkupljuju otpadna ulja.

uticaj Ekstremno niske temperature na kanalizacione cevi

Ekstremno niske temperature 

Tokom ekstremno emperatura i hladnog vremena, smrznute cevi mogu pucati kao rezultat širenja leda. Međutim, nije samo hladno vreme ono što može prouzrokovati pucanje cevi – iako je malo verovatno, ekstremna toplota takođe može da pukne cevi.

Kako prepoznati oštećenu kanalizacionu cev?

Kako bi ste sprečili povećanje problema važno da znate koji su znaci da je vaša kanalizaciona cev oštećena.

poplavljeno dvoriste

Poplavljeno ili smrdljivo dvorište

Poplavljeno dvorište je veoma čest znak da je kanalizaciona cev pukla. Kanalizacione cevi mogu biti zakopane bilo gde između 60cm pa do 2m ispod zemlje. Za kanalizacione cevi koje su postavljene blizu površine zemlje, polomljena cev može lako da se prepozna jer će otpadna voda brzo biti vidljiva na površini. Možda ćete ponekad osetite miris kanalizacije pre nego što ispliva na površinu, jer kanalizacioni gas može da prodre kroz tlo vašeg dvorišta.

sporo odvodnjavanje sudopere

Sporo odvodnjavanje

Obično se dešava da se samo slavina ili tuš začepi, onda je to mnogo manji problem, ali u slučaju da su vam svi odvodi poluzačepljeni onda to može da bude jedan od mogućih signala puknute kanalizacione cevi. WC šolja može da signalizira puknutu kanalizacionu cev ako se jave čudni zvuci grgotanja iz iste.

budj na zidu

Curenje vode po kući ili iznenada buđ i vlaga

Curenje vode po zidovima kuće ili stana može nastati kao posledica puknute kanalizacione cevi. Jedan od prvih znakova je iznenadna pojava buđi po podovima ili zidovima. Ovo može ukazivati na puknutu odvodnu cev, i u tom slučaju bi trebalo odmah da pozovete vodoinstalaterski servis.

Kako zaštititi kanalizacione cevi?

Istina je da je nemoguće sprečiti sva oštećenja kanalizacionih cevi, ali vam predstavljamo 3 stvari koje možete odmah preduzeti kako bi ste ispali brižni prema vašim cevima, a one će vam zasigurno to uzvratiti

1. Snimajte kanalizacione cevi minimum 1 godišnje—Da biste potvrdili da su vaše kanalizacione cevi u dobrom radnom stanju, unajmite profesionalce da izvrše inspekciju kanalizacionih cevi najmanje jedanput godišnje. 

2. Uklonite drveće koje je posađeno blizu vaših odvodnih cevi—Iako je invazija korena u vašoj kanalizacionoj cevi često uzrokovana već postojećom pukotinom ili curenjem u cevi, ipak preporučujemo da uklonite drvo sa tog područja nakon popravke ili zamene cevi i time osigurate da se problem više ne pojavi u budućnosti.

3. Ispravno koristite svoj kanalizacioni sistem—Ne zaboravite da odlažete sav otpad u smeće i izbegavajte prosipanje bilo kakvih masnoća u odvode. Koristite rešetkice na odovodima kao što su sudopera, tuš kabina, lavabo…. Takođe uklonite sve predmete koji su u blizini WC šolje jer se lako može desiti da jedan ili više njih upadne u WC šolju i time vam napravi ozbiljan problem. 

kanalizaciona cev

ZAKAŽITE zamenu kanalizacionih cevi

Ako niste u prilici da razgovarate možete nas kontaktirati popunjavanjem kontakt forme koja se nalazi ispod i naš tim će vam se javiti u najkraćem roku.

7 + 12 =

Dizajnirao i izradio Infinity Web Solutions

© 2001 – 2022 Servis Vagner | Sva prava zadržana