Vodoinstalater Vagner - Logo

Pozovite servisera | 00-24h | Besplatan dolazak

Vodoinstalater Vagner - Logo
Servis Vagner Logo
M

ADRESA

Branka Pešića 45,

11080 Zemun,

Srbija

KONTAKT

062 8 619 575

servisvagner@gmail.com

ZAMENA KANALIZACIONIH CEVI  Plava strelica

POPRAVKA KANALIZACIONIH CEVI  Plava strelica

MAŠINSKO ODGUŠENJE KANALIZACIJE  Plava strelica

SNIMANJE KANALIZACIJE KAMEROM Plava strelica

OTPUŠAVANJE SUDOPERE Plava strelica

OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE Plava strelica

OTPUŠAVANJE ODVODA Plava strelica

OTPUŠAVANJE KADE Plava strelica

OTPUŠAVANJE LAVABOA Plava strelica

OTPUŠAVANJE SLIVNIKAPlava strelica

OTPUŠAVANJE TUŠ KABINEPlava strelica

BLOGPlava strelica

  GARANCIJA I RAČUN

  BESPLATAN DOLAZAK

  NAJMODERNIJE MAŠINE

ADRESA

Branka Pešića 45,

11080 Zemun,

Srbija

BESPLATAN DOLAZAK   •   GARANCIJA   •   NAJMODERNIJE MAŠINE

5 načina da sprečite začepljenje kanalizacionih odvoda

od strane | мар 12, 2022 | Uncategorized

Naše kanalizacione cevi odvode vodu i otpad iz naših domova u kanalizacione odvode, a ukoliko dođe do začepljenja kanalizacione cevi prilikom cirkulisanja ovih materija kroz odvode, može doći do velikih problema. Predstavljamo Vam 5 koraka koje možete preduzeti da bi sprečili začepljenje kako bi vaši odvodi bili čisti.

1. Obratite pažnju na masnu hranu

Mast i otpadna ulja izazivaju velike probleme kada uđu u odvod, i često su glavni uzrok začepljenja. Ulje koja ide u odvod iako ne izazove trenutno začepljenje, može se zaglaviti u cevima dalje niz odvodnu kanalizacionu liniju, i izazvati problem. Jako je bitno da izbegavajte izlivanje masti i ulja u kanalizaciju, soseva, preliva, ostataka od mesa, puter…

Ostatke tečne i masne hrane isključivo bacajte u smeće, jer ovo može biti koren problema vaših kanalizacion odvoda.

2. Ne dopuštajte opaloj kosi da ode u kanalizaciju

Dlake koji odlaze u odvod se talože i takođe stvaraju začepljenje. Idelano je koristiti guste mrežice za svoje slivnike i nakon pranja kose neophodno je da ih sakupite i oćistite. Poenta je održavati odvod čistim.

3. Ostaci sapuna

Ostaci tvrdih sapuna takođe može dovesti do začepljenja. Tvrdi sapuni se teško razgrađuju, i njihovi ostaci kanalizacione odvode prave lepljivu sluzavu materiju koja smanjuje protok vode.

Ovaj problem možete rešiti tako što ćete koristiti isključivo tečne sapune i sredstva za kupanje, koji se razgrađuju u dodiru sa vodom i nesmetano prolaze kroz slivnik i dalje kroz cevi.

4. Očistite odvode i slivnike

Prevencija jenajbolji način da izbegnete probleme za žačepljenim kanalizacionim odvodom. Ukoliko redovno čistite svoje kanalizacione odvode time omogućavate da protok vode i otpada kroz kanalizaciju funkcioniše ispravno.

Idealno rešenje je da vaš vodoinstalater to uradi jednom u godinu, godinu ipo, i spreči probleme koji bi mogli nastati i koji bi zahtevali veće i skuplje intervencije.

5. Bakar sulfat

Korenje drveća može stvoriti značajna začepljenja u kanalizacionim odvodima. Iz tog razloga veoma važno distancirati drveće od odvodnih kanalizacionih cevi.

Kako bi odbili korenje od vaših kanalizacionih cevi koristite pola šolje kristala bakar sulfata u vašem  toaletu na svakih par meseci.

Bakar sulfat je bezbedan za upotrebu, njegova uloga je da ošteti i otkloni korenje i grmlje koje ulazi u odvod.

Ukoliko je korenje već uspelo da uđe u vaše kanalizacione cevi tada vam je potrebna profesionalna vodoinstalaterska usluga snimanja kanalizacije i zamena kanalizacionih cevi.